Tips om je personeel tevreden te houden

Het is een belangrijk dat werkgevers hun personeel op verschillende manieren tevreden willen houden. Je wilt immers je beste personeel graag aan boord houden. Dit kan uiteenlopen van een leuk ingerichte werkplek tot goed georganiseerde bedrijfsuitjes. Maar wat houdt jouw werknemers nu echt tevreden?

Zorg voor een prettige werksfeer

Elke baas wilt dat het personeel elke dag weer vrolijk naar kantoor komt. Maar hoe doe je dat? Investeer dan in een goede werkomgeving. 

Comfort is hier heel belangrijk in, je wilt natuurlijk dat er geen lichamelijke klachten ontstaan. Hiervoor is een ergonomische werkplek van belang, denk aan een goede bureaustoel en een bureau op de juiste hoogte. 

Verder is het van belang dat de werkomgeving schoon is, laat bijvoorbeeld wekelijks het kantoor schoonmaken. Als laatst en niet geheel onbelangrijk: zorg voor goede koffie. Lekkere koffie zorgt ervoor dat het personeel de dag goed start en doorkomt. 

Toon waardering

Er zijn veel kleine manieren om te laten zien dat je waarde hecht aan medewerkers. Alleen het erkennen van de  bijdrage en het zeggen van ‘dank je wel’ kan een groot verschil maken.

Dit betekent niet dat je voortdurend medewerkers moet complimenteren, maar als iemand uitstekend werk verricht op een project, moet het worden erkend. Het is bekend dat bedrijven waar vaker waardering wordt uitgesproken minder personeelsverloop kennen.

Waardering hoeft niet 1 op 1 te zijn maar kan je ook toepassen op het hele bedrijf of afdeling. Bijvoorbeeld heeft het bedrijf een goed jaar gehad, geef je collega’s aan het eind van het jaar een leuke bonus mee of een uitgebreid diner. Nogmaals het gaat om het gebaar, en dat medewerkers zich gewaardeerd voelen.

Biedt doorgroeimogelijkheden

Als medewerkers het gevoel hebben dat ze tegen een muur lopen of geen toekomst zien binnen het bedrijf, zullen ze op zoek gaan naar een andere uitdaging. Dit is te voorkomen door ze meer vaardigheden te laten verwerven en hierdoor vooruitgang te laten boeken in hun carrière. Dit vergroot de kans dat ze loyaal blijven aan het bedrijf.

Voor medewerkers die een nieuwe uitdaging zoeken zijn carrière ontwikkelingsperspectieven belangrijk. Ze blijven liever bij een bedrijf waar ze het naar hun zin hebben dan dat ze naar een nieuw bedrijf gaan waar ze hen een hoger salaris aanbiedt.

Een manier om hen aan te moedigen om door te gaan met hun carrière binnen jouw organisatie is om het voor hen gemakkelijk te maken om een cursus te volgen en te studeren. 

Het is cruciaal om een eerlijk en transparant evaluatiesysteem te creëren om de groei te beoordelen en de prestaties regelmatig te erkennen. De beste medewerkers zullen uitgedaagd willen worden en het gevoel hebben dat ze groeien.

Zorg voor afwisselend werk

Routine zorgt ervoor dat je collega’s zich gaan vervelen en in een dagelijkse sleur terecht komen. Voorkom dit door het geven van afwisselend werk. Zo hou je het afwisselend voor je medewerkers. Dit stimuleert en houdt ze gemotiveerd. 

Interesseer je in je medewerkers

Vinden je medewerkers het werk nog wel uitdagend genoeg? Kunnen ze de werkdruk nog aan? Hoe gaat het met ze? Stel af en toe dit soort vragen aan ze en wees betrokken met je collega’s. Je zult zien dat ze deze vragen waarderen zelfs als het goed gaat met ze.

Organiseer uitjes

Even er tussenuit gaan met je bedrijf is niet alleen gezellig maar zorgt voor binding tussen de collega’s. Je bent even niet met werk bezig, maar je gaat als vrienden met elkaar om en leert elkaar beter kennen. Je hoeft niet direct als bedrijf richting de Ardennen te vertrekken. Organiseer een etentje, workshop of een actieve middag met elkaar. Het gaat erom dat men even niet met werk bezig hoeft te zijn.

Wat doet jouw bedrijf om het personeel tevreden te houden?