Open organisaties in Nederland

We hebben in Nederland nu het punt bereikt dat onze bedrijven niet alleen in Nederland succesvol zijn, maar het ook goed doen op de internationale markt. Door de wereldwijde globalisatie zijn we op het moment beter dan ooit met elkaar verbonden. Er worden steeds meer mensen uit het buitenland aangenomen bij Nederlandse bedrijven, juist omdat hun kennis zo mooi aansluit op de onze. Dat proces lijkt op papier heel makkelijk, maar kan in de realiteit helaas vaak nog tegenvallen. De wetgeving rondom werknemers in het buitenland is vaak ingewikkeld, waardoor veel bedrijven er liever niet aan beginnen. In dit artikel lees je hoe je, met hulp van buitenaf, het proces zo soepel mogelijk kunt laten verlopen.

Samenwerken is de oplossing

Als je als bedrijf besluit om internationaal talent aan te nemen, dan is het vinden van de juiste persoon meestal geen uitdaging. De uitdaging zit hem in het aannemen! Er zijn veel administratieve, juridische en praktische zaken die je moet regelen voordat je jouw nieuwe werknemer kunt verwelkomen. Om te voorkomen dat een bedrijf hier zelf veel tijd en geld aan kwijt is, wordt dit proces vaak door een derde partij gedaan. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is compasnl.com. Op hun site kun je precies vinden welke diensten ze aanbieden, en wat ze voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Wat zijn de voordelen van internationale werknemers?

Een gespecialiseerde partner in immigratie dienstverlening kan jouw bedrijf dus helpen bij het aannemen van werknemers uit het buitenland. Maar waarom zijn buitenlandse werknemers zo gewild? Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat internationale werknemers ontzettend goed zijn voor de ontwikkeling van een bedrijf. Niet alleen heb je met internationale werknemers een bredere selectie aan vaardigheden en kennis, maar werknemers uit het buitenland hebben vaak ook een andere kijk op de wereld. Dit kan helpen om problemen binnen het bedrijf op een creatieve manier op te lossen.

Wat helpt om mijn werknemers succesvol te laten immigreren?

De praktische kant van het immigreren kan dus het beste aan de experts worden overgelaten. Zij helpen je nieuwe collega met de verschillende wetten, en bieden hulp bij het aanvragen van documenten. Zodra dat allemaal is gelukt, zit jouw taak als werkgever er echter nog niet op. Om je collega goed te ondersteunen tijdens het immigratieproces is het belangrijk om interesse te blijven tonen. Communiceer veel met de nieuwe collega, en beantwoord eventuele vragen. Een blije werknemer kan veel bijdragen aan de gezondheid van het bedrijf!