Optimale werkomstandigheden op het kantoor

Fijn werkterrein

Ideale omstandigheden creëren om het beste uit de werknemers te halen is een wetenschap op zich. De juiste kantoorinrichting verzorgen brengt meer met zich mee dan alleen maar een schone vloer en een plant in het raamkozijn. Verse lucht, een aangename temperatuur, voldoende licht, de juiste zithouding, de juiste werkhoogte, een schaal vers fruit, vocht om te drinken, ruimte om te kunnen concentreren, maar ook om te communiceren zijn nodig om personeel optimaal te kunnen laten presteren. Er zijn heel wat zaken die erbij komen kijken om een ideaal werkklimaat te kunnen scheppen.

Waardering voor de werkomgeving

Een aantrekkelijke veilige werkruimte nodigt een werknemer uit om graag binnen te stappen. Wanneer een werknemer gemotiveerd raakt bij het zien van een juiste kantoorinrichting is er al heel veel gewonnen. Het kunnen werken in een kantoor met goede stoelen die ergonomisch verantwoord zijn, scheelt de werknemer energie wat door zitten wordt verbruikt. Eventuele blessures, zoals bijvoorbeeld RSI, kunnen worden vermeden. Het plezierig kunnen werken in een aangename stoel in combinatie met de juiste werkhoogte en voldoende licht, zorgen ervoor dat een werkprestatie kan worden verhoogd. Op deze manier blijft er energie over die voor andere zaken gebruikt kan worden. Met plezier je werkplek betreden is ontzettend belangrijk.

Er zit meer in de lucht dan je denkt

Verse lucht is belangrijk voor het concentratievermogen. Zaken helder kunnen blijven zien gaat het beste met voldoende toevoer van frisse lucht. Op een kantoor wordt heel wat vocht verdampt en dat moet ook weer worden aangevuld. Meerdere mensen in een ruimte die aan het werk zijn moeten worden voorzien van verse lucht, zodat er helder gedacht kan blijven worden. Het is tevens de tijd om gebruik te maken van de zogenaamde geurmachines. Deze apparaten verspreiden een gewenst aroma door de lucht wat een bewezen effect heeft op mensen. Citrusgeur is goed voor de concentratie en geeft een fris gevoel. Lavendel aroma werkt op deze manier ontspannend en biedt dus weer andere mooie voordelen. Het is een dure kwestie om iedere dag verse bloemen neer te zetten in een werkruimte. Plus het effect ervan is te zwak om een grote ruimte van een lekker aroma te voorzien. Een geurmachine kan samen met de juiste kantoorinrichting een kantoor subtiel een andere dimensie geven om de prestaties van werknemers te verhogen.