In drie stappen een echt goedkope scooterverzekering afsluiten

Het afsluiten van een goedkope scooterverzekering, het is iets wat iedereen uiteraard graag wil. Het afsluiten van een dergelijke verzekering tegen een echt voordelige prijs is evenwel niet zo eenvoudig, integendeel. Gelukkig zijn er verschillende zaken waar je rekening mee kan houden die de periodieke verzekeringspremie aanzienlijk kunnen drukken. Op deze pagina vertellen we je in drie eenvoudige stappen hoe je de goedkoopste scooterverzekering kan afsluiten. Op deze manier wordt rijden met een scooter in de praktijk ongetwijfeld ook voor jou niet alleen nog interessanter, maar vooral ook nog voordeliger. 

  1. Stap 1: Denk na over de voor jou beste scooterverzekering

De eerste stap is er eentje die moet worden gemaakt voorafgaand aan het beginnen van je zoektocht naar de meest goedkope scooterverzekering. Wanneer je het aanbod met scooterverzekeringen die worden aangeboden meer in detail gaat bekijken zal je meteen kunnen vaststellen dat er best een aantal verschillende opties bestaan. We maken daarbij een onderscheid tussen de WA-verzekering, de WA+ beperkt cascoverzekering en de WA+ volledige cascoverzekering. Voor elk van deze scooterverzekeringen geldt dat ze zich kenmerken door een aantal voor- en nadelen die we graag voor je oplijsten. 

   1. 1.) De WA-verzekering voor scooters

De WA-verzekering voor scooters is de enige verzekering voor je scooter die verplicht moet worden afgesloten. Dat hoeft geen straf te zijn, maar er zijn toch een aantal zaken waar je aandacht aan moet besteden. De WA-verzekering voor scooters is immers een verzekering die uitsluitend schade indekt die wordt veroorzaakt met je scooter aan derden. Wat betekent dat nu precies? Dat bij verwijtbare schade jouw scooterverzekering de schade aan de derde persoon zal dekken. Jij hoeft je hier op dat vlak dus geen zorgen in te maken.

 

Natuurlijk is bovenstaande interessant, maar de WA-verzekering heeft ook één groot nadeel. Ondanks het feit dat dit de meest goedkope scooterverzekering is op de markt zal lang niet iedereen ervoor kiezen om deze af te sluiten. Dat is het gevolg van het feit dat er enkel en alleen sprake is van een dekking tegenover derden. De schade die ontstaat aan jouw eigen scooter zal dan ook op geen enkele manier worden vergoed. 

   1. 2.) De WA+ beperkt cascoverzekering voor scooters

De tweede verzekering voor scooters is er één die veel uitgebreider is dan de WA-verzekering. Voor dit type van scooterverzekering geldt dat ze interessant kan zijn voor mensen die toch een aantal vormen van schade aan hun eigen scooter willen dekken zonder dat ze daarvoor direct de hoofdprijs moeten betalen. Let wel, de schade die door jou wordt veroorzaakt aan je eigen scooter wordt niet verzekerd . Wel geldt dit voor schade die ontstaat door bijvoorbeeld diefstal of door een brand. Interessant om weten is dat ook schade die het gevolg is van joyriding wordt verzekerd . Dit is niet de meest goedkope scooterverzekering, maar het ontbreken van de echte dekking voor zelf veroorzaakte schade houdt ze toch betaalbaar. 

   1. 3.) De WA+ volledige cascoverzekering voor scooters

De meest complete (en ook minst goedkope) scooterverzekering die je kan afsluiten is de allrisk of de WA+ volledige cascoverzekering. In principe omvat deze verzekering alle dekkingen zoals hierboven reeds aangegeven. Deze dekkingen worden echter nog verder aangevuld met de eigen schade die je hebt aangebracht aan je scooter. Deze schade kan zowel het gevolg zijn van slippen als van botsen. Ben jij dus iemand die echt elke dag de scooter neemt of heb je gewoon een bijzonder dure scooter aangekocht? In allebei deze gevallen zal je wellicht op z’n minst overwegen om deze WA+ volledige cascoverzekering af te sluiten.

–  Verzekering scooter  –

  1. Stap 2: Een goedkope scooterverzekering vereist een vergelijking

Het is in de praktijk echt onmogelijk, maar dan ook echt onmogelijk om de meest goedkope scooterverzekering af te sluiten zonder dat je een vergelijking gaat uitvoeren. Voor wat het uitvoeren van zo’n vergelijking betreft zijn er een aantal zaken waar je zeker de nodige aandacht aan zal willen besteden. Denk hierbij concreet aan het volgende: 

 1. Je moet bij een vergelijking het aanbod van alle verzekeraars bekijken;
 2. Vergelijk geen appelen met peren en let grondig op de voorwaarden; 
 3. Hou rekening met eventuele tijdelijke aanbiedingen die worden aangeboden;
 4. Bekijk altijd de mogelijkheden voor een eventueel eigen risico; 

De bovenstaande vier punten zijn ongelofelijk belangrijk wanneer je met absolute zekerheid een goedkope scooterverzekering wenst af te sluiten. Sterker nog, ze zijn in het bijzonder van belang wanneer je een verzekering voor je scooter wil afsluiten die niet alleen goedkoop, maar ook op vlak van dekkingen echt interessant is. De combinatie van enerzijds een scherpe premie en anderzijds interessante dekkingen wil in de praktijk namelijk nog wel eens een uitdaging zijn. Door met deze vier punten rekening te houden wordt dat echter kinderspel!

   1. Stap 3: Herzie je scooterverzekering regelmatig

Oké, we hebben een klein beetje vals gespeeld. De derde stap is eigenlijk iets wat je moet doen op het moment dat je reeds over een scooterverzekering beschikt. Veel mensen die eerder een verzekering voor een bepaalde gemotoriseerd voertuig hebben afgesloten (en dat is een scooter dus ook) maken de fout om hier verder nooit meer naar om te kijken. Dat is een belangrijke fout omdat niet alleen de voorwaarden van je verzekering kunnen veranderen, daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat een concurrerende verzekeraar op een bepaald ogenblik gewoon met een interessanter aanbod op de markt komt. 

Bovenstaand gegeven zorgt ervoor dat het eigenlijk in de praktijk sterk wordt aangeraden om je scooterverzekering één keer per jaar terug te herbekijken. Veel mensen doen dit niet waardoor ze in het begin wel kunnen rekenen op een goedkope scooterverzekering met interessante voorwaarden, maar na verloop van tijd niet meer. Dat is natuurlijk ongelofelijk zonde. Wil jij een dergelijk probleem voorkomen? Dan is het altijd een goed idee om één keer aan het einde van het jaar voor je bureau te gaan zitten om je scooterverzekering terug te vergelijken met de rest van het aanbod op de markt. Enkel en alleen op die manier ben je elk jaar opnieuw verzekerd van de beste, meest goedkope scooterverzekering op de markt.