Dit is linkbuilding

Ben jij al bekend met linkbuilding? Als je dit als ondernemer nog niet bent, kun je er het beste direct naar gaan kijken. Het kan er namelijk voor zorgen dat jouw bedrijf veel beter in de zoekresultaten van de verschillende zoekmachines komt en je jouw concurrenten achter je kunt laten. Verschillende specialisten kunnen jou hiermee helpen. Zo ook Ranking Masters. Maar wat is het precies en hoe kun je het in gaan zetten voor jouw website? Na het lezen van onderstaande informatie ken je de gehele achtergrond en kun je ervoor zorgen dat je niet in de valkuilen gaat trappen. 

Linkbuilding voor een hoger zoekresultaat 

Linkbuilding is het genereren van links vanaf externe websites. Dit worden ook wel eens backlinks genoemd. Je linkt deze pagina’s naar een specifieke website, waardoor je een hogere waardering van de zoekmachines krijgt. Je hebt namelijk ook relevante trefwoorden die automatisch mee gelinkt worden. Het is daarom een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. In plaats van alleen te denken aan zoekwoorden, wat vandaag de dag vaak gebruikt wordt, heb je nu juist te maken met links die onopvallend in de teksten verwerkt moeten worden. Zo wordt het niet storend en kun je alleen maar beloond worden. 

Kwaliteit en kwantiteit 

Linkbuilding wordt opgepakt door het algoritme van onder andere Google. Je hebt hiervoor wel twee verschillende manieren. Zo kun je gebruik maken van kwalitatieve en kwantitatieve linkopbouw. Bij kwantitatieve links is alleen de hogere positie in de zoekresultaten als doel. Deze pagina’s kennen onzichtbare links die alleen door de zoekmachine opgepikt worden. Bij kwalitatieve linkopbouw is het juist van belang dat je alleen voor de kwaliteit gaat. Zelfs met een aantal links in jouw tekst kun je er al voor zorgen dat de zoekmachine jou gaat belonen en je ook gaat merken dat steeds meer mensen jouw website gaan vinden. 

Intern en extern verwijzen door middel van links 

Bij linkbuilding kan er ook nog onderscheid gemaakt worden tussen intern en extern. Bij intern draait het om interne verwijzingen van de ene naar de andere pagina op de eigen website. Hiermee kun je bijvoorbeeld verwijzen naar andere producten die met jouw bedrijf aanbiedt. Bij externe links kun je naar andere websites linken, die iets te maken hebben met jouw bedrijf. Hierdoor geef je jouw lezers nog wat extra informatie. Hierbij zou je eventueel ook naar een concurrent kunnen verwijzen, zolang je dit maar niet te aansporend doet. 

Altijd de beste resultaten voor jouw eigen bedrijf 

Linkbuilding is niet eenvoudig. Je moet er verstand van hebben om het op een goede manier te doen. Wanneer je het te opvallend doet, kan het er namelijk ook voor zorgen dat je afgestraft wordt door de zoekmachine. Omdat het een taak is die zorgvuldig gedaan moet hebben kan een specialist hier het beste naar kijken. Deze weet precies waar op gelet wordt door de zoekmachines en hoe voorkomen kan worden dat jouw website niet gevonden wordt. Een kleine investering kan jou daarom naar een grotere hoogte brengen met jouw bedrijf. Besteed je linkbuilding uit aan Ranking Masters en je bent verzekerd van kwaliteit!