Hyperautomation is de toekomst en dit is waarom

Hyperautomation.. Heb je daar ooit wel eens van gehoord? Hyperautomation is een aanpak waarbij je zoveel mogelijk bedrijfsprocessen identificeert en automatiseert met behulp van moderne technologie. In deze blog leggen we precies uit wat hyperautomation precies is. 

Wat is Hyperautomation?

Bij hyperautomation komen verschillende technieken zoals kunstmatige intelligentie, machine learning, natural language processing, robotic process automation, analytics en intelligent business process management software bij elkaar. Al deze technologieën zorgen ervoor dat er processen worden geautomatiseerd op een zo efficiënt en effectieve manier. Hyperautomation zorgt ervoor dat er nieuwe bedrijfprocessen worden ontdekt. Maar het kan ook bedrijfsprocessen analyseren, ontwerpen, automatiseren, meten of monitoren

Robotic process automation 

Robotic process automation (RPA) is een softwaretechnologie die het gemakkelijk maakt om softwarerobots te bouwen, in te zetten en te beheren die menselijke acties nabootsen in interactie met digitale systemen en software. Net als mensen kunnen software robots dingen doen zoals begrijpen wat er op een scherm staat, de juiste toetsaanslagen voltooien, door systemen navigeren, gegevens identificeren en extraheren en een breed scala aan gedefinieerde acties uitvoeren. Maar softwarerobots kunnen het sneller en consistenter dan mensen, zonder dat ze hoeven op te staan ​​en zich uit te rekken of een koffiepauze te nemen. 

Kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie (KI) is een brede tak van de informatica die zich bezighoudt met het bouwen van slimme machines die taken kunnen uitvoeren waarvoor doorgaans menselijke intelligentie nodig is.

Kunstmatige intelligentie is een wereldveranderende technologie. Het kan kanker helpen genezen, autonome auto’s besturen en de menselijke intelligentie vergroten. Of het kan leiden tot een robot apocalyps en de ondergang van de mensheid betekenen. Het hangt ervan af aan wie je het vraagt.

Kunstmatige intelligentie betekent simpelweg software die door computers wordt gebruikt om aspecten van menselijke intelligentie na te bootsen. Bijvoorbeeld een programma dat aanbeveelt wat je moet lezen op basis van boeken die je hebt gekocht of een robotstofzuiger die een basiskennis heeft van de wereld eromheen.

Machine learning

Vanwege nieuwe computertechnologieën is machine learning tegenwoordig niet zoals machine learning uit het verleden. Het is ontstaan ​​uit patroonherkenning en de theorie dat computers kunnen leren zonder te zijn geprogrammeerd om specifieke taken uit te voeren; onderzoekers die geïnteresseerd zijn in kunstmatige intelligentie wilden zien of computers kunnen leren van data. Het iteratieve aspect van machine learning is belangrijk omdat modellen zich onafhankelijk kunnen aanpassen wanneer ze worden blootgesteld aan nieuwe gegevens. Ze leren van eerdere berekeningen om betrouwbare, herhaalbare beslissingen en resultaten te produceren. Het is een wetenschap die niet nieuw is, maar een die een nieuwe impuls heeft gekregen. Nu weet je waarom Hyperautomation de toekomst is.