Een tweede telefoonnummer voor zakelijk gebruik

Bereikbaarheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en dat geldt zeker ook voor zakelijke telefoongesprekken. Doordat in veel bedrijfstakken de concurrentie moordend is wil je geen telefoontjes van potentiële nieuwe klanten missen! Hoe kun je er echter voor zorgen dat je altijd bereikbaar bent? In veel gevallen is een tweede telefoonnummer de beste oplossing voor dit dilemma. 

Er zijn diverse aanbieders van telefoonnummers die allemaal meerdere goede opties bieden. Door een tweede telefoonnummer te nemen kun je ervoor zorgen dat je altijd bereikbaar bent. Er zijn verschillende opties om dit mogelijk te maken.

Doorschakelen

Het doorschakelen van binnenkomende telefoontjes naar je mobiele telefoon is een van de opties om altijd bereikbaar te zijn. Door een speciale vooraankondigingstoon in te stellen weet je al voordat je opneemt of het een privételefoontje is of een zakelijk gesprek. Zo kun je vervolgens op de goede manier opnemen.

Er zijn verschillende mogelijkheden te onderscheiden bij het doorschakelen van binnenkomende gesprekken:

  • Vast nummer op mobiel: je kunt bijvoorbeeld je vaste nummer van kantoor naar je zakelijke mobiel laten doorschakelen op het moment dat je niet op kantoor bent. Op deze manier kun je ook bereikbaarheidsdiensten gemakkelijk tussen de werknemers verdelen. 
  • Daarnaast kun je ervoor kiezen om een virtueel nummer te kopen en deze standaard naar je mobiel te laten doorverbinden. 
  • Het is ook mogelijk om je telefoonnummer via een speciale app door te laten verbinden naar een mobiele telefoon. De gesprekken verlopen dan via internet wat hoge belkosten kan voorkomen. Nadelen hiervan kunnen zijn dat je batterij sneller leeg is en dat de kwaliteit van de verbinding afhankelijk is van je bereik.

Keuze

Zoals we hierboven al hebben uitgelegd zijn er dus verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je altijd bereikbaar bent voor je klanten. Het gaat er om dat je een keuze maakt die voor jou en jouw bedrijf de optimale service biedt. Het is daarbij verstandig om je prioriteiten, wensen en mogelijkheden te inventariseren en op basis daarvan een de beste optie te kiezen.

Conclusie

Bereikbaarheid is zeer belangrijk en veel mensen haken af op het moment dat de telefoon niet beantwoord wordt. Daarom is een tweede zakelijke telefoonnummer een goed idee. Zo kun je ervoor zorgen dat binnenkomende gesprekken altijd worden doorgeschakeld naar je mobiel. Dat kan op het moment dat je niet op kantoor bent erg handig zijn, maar ook als je niet wilt betalen voor een vaste lijn.