Tips om de werkdag door te komen met kinderen thuis

Thuiswerken is tegenwoordig niet zo raar meer. Vooral tijdens de opkomst van corona was thuiswerken een echte norm geworden. Zolang corona aanwezig blijft zal de optie thuiswerken ook aanwezig blijven. Daarna misschien zelfs ook. Thuiswerken brengt een hoop voordelen met zich mee, maar ook nadelen. Je hoeft de kinderen niet meer elke dag naar de opvang te brengen, echter moet je wel de juiste balans vinden tussen het werken en letten op de kinderen. Hieronder vind je wat tips hoe je dat het beste kan combineren!

Speelgoed

Zorg ervoor dat de kinderen zichzelf ergens mee kunnen bezighouden. Probeer voor genoeg entertainment te zorgen voor de kids. Hoe langer en beter de kinderen zich kunnen vermaken hoe meer tijd je hebt om je volledig en zonder afleiding te kunnen concentreren op het werk. Bovenaan het lijstje entertainment staat zonder twijfel de categorie speelgoed. Met de fantasie die kinderen in zich hebben kunnen ze zich uren, dagen, weken en zelfs maanden vermaken met hetzelfde speelgoed. Voor wat afwisseling is nieuw speelgoed natuurlijk ideaal. De kinderen kunnen nu kiezen uit meer speelgoed en er valt een hoop (nieuws) te ontdekken. Een leuke en veilige manier om de kinderen te laten spelen is op een van de vele speelkleden. Speelkleden zijn zacht en warm als ondergrond waardoor je je iets minder zorgen hoeft te maken over de kinderen tijdens het werk!

Televisie

De televisie is jouw redder in nood om de kinderen voor een langere tijd bezig te houden. Vooral nu er zoveel 24/7 zenders beschikbaar zijn met kinderprogramma’s hoeft er geen einde te komen aan de afleiding die de televisie kan bieden. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kan je kiezen tussen kinderprogramma’s maar ook films waar de kids gemakkelijk een uurtje mee zoet zijn!

De tuin

Als jouw kinderen nou echt vol sportiviteit zitten en niet houden van binnen zitten kan je investeren in de tuin. De kinderen kunnen altijd naar de speeltuin, maar als je de kinderen liever dichter bij huis hebt om een oogje in het zeil te kunnen houden is de tuin de oplossing! De tuin moet echter wel aantrekkelijk zijn voor de kids. Koop wat spellen die buiten gespeeld kunnen worden en plaats bijvoorbeeld een schommel, glijbaan of zandbak in de tuin. Dit zal gegarandeerd ervoor zorgen dat de kinderen vooral in mooi weer de hele dag met plezier rustig in de tuin zullen spelen en jij aan het werk kan!