Een ex-lease auto kopen, wat zijn de voordelen en zijn er ook nadelen?

Omdat leasen steeds populairder wordt, komen er ook steeds meer ex-lease auto’s in de verkoop terecht. Het is dus mogelijk om een ex-lease auto te kopen. Maar wat zijn de voordelen van zo’n koop en zitten er ook nadelen aan het kopen van een ex-lease auto?

Een ex-lease auto kopen, wat zijn de voordelen?

Het voordeel van een ex-lease auto kopen is dat je over het algemeen een relatief jonge auto koopt. De meeste leasecontracten duren namelijk zo’n drie tot vijf jaar. Reparaties en onderhoud zijn over het algemeen inbegrepen in deze contracten. Hierdoor zijn ex-lease auto’s goed onderhouden. Mocht er schade zijn ontstaan in de lease jaren, dan is er vaak geen drempel geweest om de schade te laten herstellen, het kostte de bestuurder van de lease auto namelijk niets extra’s. Dit geldt ook voor de onderhoudsbeurten die je keurig netjes in het onderhoudsboekje zult terugvinden. Als je een ex-leaseauto koopt dan weet je dus dat je een auto koopt die in goede technische en uiterlijke staat verkeert. Vaak worden er bij het uitkiezen van een lease auto ook extra opties gekozen. Een lease auto is daarom over het algemeen luxer dan een normale tweedehands auto.

Wat zijn de nadelen van het kopen van een lease auto?

Wil je een ex-lease auto kopen dan kom je over het algemeen weinig nadelen tegen. Het kopen van zo’n auto is gewoonweg een goede beslissing. Er is wel iets wat je even in de gaten moet houden. De leasecontracten lopen vaak af voordat de auto groot onderhoud nodig heeft. Na gemiddeld zo’n 5 jaar of 100.000 kilometer moet bijvoorbeeld de distributieriem vervangen worden. Kijk even of dat bij de ex-lease auto die jij wilt kopen al gebeurd is of dat je deze kosten moet incalculeren in je budget. Het niet vervangen van de distributieriem is geen optie want je gaat geheid ernstige problemen krijgen na verloop van tijd. Problemen die meer kosten dan het vervangen van de riem zelf.