3 manieren om als ZZP’er meer succes te behalen

De laatste jaren is er een enorme groei geweest in het aantal ZZP’ers in Nederland. Toch heeft ZZP’er zijn niet alleen maar voordelen. Er zijn ook een hoop valkuilen waar je tegenaan gaat lopen. Wij geven je 3 tips om meer succes te behalen als ZZP’er.

1. Zorg dat je goed bereikbaar bent

Goed bereikbaar zijn is voor een ZZP’er essentieel om goede bedrijfsresultaten neer te zetten. Als jij adverteert met een telefoonnummer, maar deze de helft van de keren niet beantwoord, lopen de klanten bij je weg. Zorg er daarom voor dat je altijd bereikbaar bent. Heb je een vast nummer? Overweeg dan VOIP voor MKB met een telefooncentrale. Met deze toepassing kun je het vaste nummer doorschakelen naar wie je maar wilt. Zo voorkom je dat de telefoon onbeantwoord blijft.

2. Vergeet je acquisitie niet in drukke tijden

Als ZZP’er werk je op basis van opdrachten. Het kan dus dat je het de ene maand extreem druk hebt, terwijl dit de maand daarna weer anders is. Om te voorkomen dat jij geen langere periode zonder werk komt te zitten is het verstandig om ook in de drukke tijden niet te stoppen met de acquisitie van nieuwe klanten. Mocht je merken dat het jou niet zo goed afgaat is het ook nog een optie om de acquisitie uit te besteden aan iemand die dat goed kan. Dat kost je waarschijnlijk minder geld dan zonder werk zitten.

3. Overweeg een marketingbureau

Heb jij moeite met het vinden van nieuwe klanten? Dan is het altijd nog mogelijk om de hulp van een professional in te schakelen. Kijk in de buurt eens naar (online) marketingbureaus die je kunnen helpen met het vinden van nieuwe klanten. Kies hier wel voor een wat kleiner bureau. Deze hebben vaak persoonlijker contact en zijn flexibeler in het aantal af te nemen uren. Ideaal voor een ZZP’er met weinig budget.

4. Plan ook tijd in voor andere bedrijfsactiviteiten

De kans is groot dat jij als ZZP’er het liefst bezig bent met waar je goed in bent: jouw dienstverlening. Toch dien je als ZZP’er ook met andere zaken rekening te houden. Zo is het ook voor jou verplicht om een administratie bij te houden. En wat dacht je van de tijd die je kwijt bent aan het opstellen van offertes, maken en betalen van facturen en het debiteurenbeheer? Als je hier geen tijd voor vrijmaakt, kom je er al snel achter dat je dit in je eigen tijd moet doen. Dan zijn de dagen opeens niet zo lang meer.