De voordelen van zakelijk elektrisch rijden

Elektrisch rijden wordt elke dag populairder. Niet gek ook dat de Tesla Model 3 in 2019 de meest verkochte auto was. Steeds meer particulieren gaan elektrisch rijden, maar het overgrote deel van de elektrische auto’s zijn toch voor zakelijk gebruik. Maar waarom is dit nu al jaren zo? Wij zetten de grootste (fiscale) voordelen van zakelijk elektrisch rijden voor je op een rijtje.

1. Beter voor het milieu

Als bedrijf zijnde verdien je hier niet direct geld mee, maar het is tegenwoordig wel hartstikke belangrijk om als bedrijf duurzaam te zijn. Steeds meer bedrijven stappen over naar groene energie, gaan bewuster om met energie en laten dit vooral ook zien aan de buitenwereld. Elektrisch rijden is hier een goed voorbeeld van. Als je als bedrijf zijnde vaak op de weg zit, stoot je onvermijdelijk CO2 uit. Met een elektrische auto is dit vele malen minder. Voor het imago van je bedrijf kan dit goede zaken doen. Steeds vaker worden beslissingen over partnerships ook gemaakt op basis van hoe duurzaam een bedrijf nu eigenlijk is.

2. Wegenbelasting

Ondanks dat de regels omtrent elektrisch rijden ieder jaar worden aangepast, is deze regel voorlopig nog ongewijzigd. Iedereen die volledig elektrisch rijdt, hoeft voor deze auto geen wegenbelasting te betalen. Als je normaal gesproken een zware auto had gereden, kan dit je zomaar duizenden euro’s per jaar schelen op jaarbasis voor het gehele wagenpark. Niet zo gek dus dat veel bedrijven kiezen voor elektrische auto’s.

3. Diverse subsidies

Behalve de genoemde voordelen heb je als bedrijf zijnde ook nog eens recht op verschillende subsidies. Of dat nu gaat om de aanschaf van een laadpaal of dat het gaat om de aanschaf van de auto’s: deze subsidies en aftrekposten maken het ook in 2020 nog steeds erg interessant om voor een elektrische auto te kiezen. Nog niet overtuigd? Ga gerust eens langs bij een autodealer om de mogelijkheden te bespreken. Je zult versteld staan van de mogelijkheden en voordelen van elektrisch rijden.

4. Het rijdt gewoon lekker!

Misschien is dit zakelijk niet zo van belang, maar elektrisch rijden rijdt nu eenmaal erg lekker. Bovendien kun je ook nog eens genieten van diverse technische gadgets in de auto die voor een normale auto niet zo vanzelfsprekend zijn. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de aanschafwaarde van een elektrische auto niet eens meer heel veel hoger is dan een benzineauto! Win-win situatie dus!