De 4 beste boekhoudprogramma’s

Boekhouden is een taak die iedere ondernemer moet doen. Sommige vinden het heerlijk om lekker met de cijfers bezig te zijn, maar sommige vinden het verschrikkelijk. Het gebruiken van een boekhoudprogramma is hoe dan ook verstandig. toch is het lastig om te bepalen welk programma het beste bij jouw bedrijf past. Wij geven je 4 verschillende opties van programma’s die in Nederland populair zijn.

1. Exact software

In Nederland is Exact software het meest populaire programma onder bedrijven. Dit heeft uiteraard ook te maken met de sponsoring van grote Nederlandse sporters en sportploegen. Hierdoor is de naamsbekendheid in de laatste jaren extreem gegroeid en zijn ze nu marktleider. Het programma is niet alleen maar bekend van reclame, maar heeft ook de meeste mogelijkheden. Dit hoeft echter niet alleen een voordeel te betekenen. Het volledig implementeren van de software kan veel tijd in beslag nemen. Toch wordt het programma over het algemeen gezien als gebruiksvriendelijk en zeer makkelijk schaalbaar. Het is daarmee ook geschikt voor de kleinere ondernemers.

2. E-boekhouden

In tegenstelling tot Exact is E-boekhouden nog een relatief nieuwe speler in Nederland. Bij dit programma is kennis van boekhouden niet nodig. De drempel is daardoor erg laag en met name geschikt voor de wat kleinere bedrijven. Nog geen kennis maar wil je het wel leren? Dan biedt E-boekhouden een zelfgemaakte cursus aan die jou naar een basisniveau boekhouden brengt. Het programma kenmerkt zich door het optimale gebruikersgemak. Daarnaast is het programma voor starters de eerste 15 maanden geheel gratis te gebruiken. Ideaal om eens vrijblijvend te proberen dus!

3. AFAS boekhouden

AFAS is een van de oudste programma’s voor boekhouden in Nederland. Het is een alles in een pakket met diverse opties en functies. Van het inboeken van facturen tot het betalen van je personeel. Daarnaast wordt alles wat je doet nauwkeurig bijgehouden in een overzichtelijk dashboard wat voor iedereen te begrijpen. De insteek van het programma is de bouwsector, maar is ook in andere sectoren prima te gebruiken. Toch is het door de hoge prijs niet het meest interessante programma om eens te proberen. 

4. DigiBTW

Voor de ZZP’ers is er het programma DigiBTW. Dit is speciaal ontworpen voor de zelfstandige ondernemers op de markt. De prijs is laag en bovendien volledig inclusief. Dus geen gedoe meer met aanvullende modules en pakketten. Je kunt een gratis maand starten en daarna bedragen de kosten €10 per maand. Leuk om eens uit te proberen. Heb jij echter personeel in dienst? Dan is dit programma helaas niet geschikt voor jou.