Bedrijfspand graffiti vrij houden doe je zo

Heeft u een eigen bedrijfspand? Dan weet u waarschijnlijk dat er buiten de openingstijden om een hoop kan gebeuren. Waarschijnlijk is het pand goed beveiligd tegen inbrekers, maar is dit ook het geval voor vandalisten? Vaak denken bedrijven hier niet over na, maar juist ‘s avonds worden ook de graffiti artiesten actief. Ze wachten vaak tot het donker wordt, zodat ze niet opvallen voor de politie. Er kan een mooi kunstwerk ontstaan, maar we nemen aan dat u dit liever niet wilt zien op uw bedrijfspand. Daarom geven we in dit artikel handige tips hoe u graffiti van uw bedrijfspand kunt verwijderen en dit preventief kunt voorkomen.

Anti Graffiti coating

Er bestaan speciale coatings die aangebracht kunnen worden om graffiti op een bedrijfspand te verwijderen. Er zijn bedrijven die deze speciale anti graffiti coating kunnen aanbrengen om ervoor te zorgen dat uw bedrijfspand weer als nieuw oogt. Deze coating is niet alleen handig om de graffiti laag op uw bedrijfspand te verwijderen, maar het heeft ook een preventieve werking om de graffiti artiesten voor te zijn. De anti graffiti coating zorgt er namelijk voor dat graffiti in het vervolg een stuk makkelijker verwijdert kan worden. Deze coating zal de samenstelling van het te behandelen materiaal niet veranderen en daarbij is de coating UV bestendig, waardoor deze niet zal vergelen. Uw bedrijfspand is daarmee niet alleen beschermd tegen graffiti, maar ook tegen atmosferische vervuilingen, olie- en vetten en zelfs tegen de aanhechting van kauwgom! Denk er wel goed na of je het zelf gaat doen of dat je hier een gespecialiseerd bedrijf voor inschakelt. Juist omdat deze bedrijven speciale materialen en technieken hebben om dit op een professionele manier uit te voeren.  

Zorg voor buitenverlichting rondom het pand

Natuurlijk kunt u, wanneer het eigenlijk al te laat is, graffiti verwijderen met een speciale coating. Maar daarnaast kunt u de kans op vandalisme rondom uw bedrijfspand verkleinen door goede buitenverlichting te plaatsen. De kans dat mensen dan kunst op uw bedrijfspand achterlaten is een stuk kleiner, omdat graffiti aanbrengen strafbaar is en dit daarom vaak in het donker gedaan wordt wanneer er niet veel mensen aanwezig zijn. Als u daarom uw bedrijfspand voorziet van goede verlichting, is de kans groot dat graffiti kunstenaars de volgende keer uw pand over zullen slaan. 

Graffiti aanbrengen is strafbaar, maak altijd een melding

Het is verstandig om altijd een melding bij de politie te maken van graffiti, omdat u bij een tweede keer dat het gebeurt een stuk sterker staat. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen of de buurtpreventie de aankomende periode wat vaker uw bedrijfspand in de gaten wilt houden wanneer niemand aanwezig is.