Tips voor het organiseren van uw bedrijfsfeest

Staat er binnenkort een bedrijfsfeest op de planning en heeft u nog een aantal tips nodig om uw bedrijfsfeest te organiseren? Wij hebben inmiddels al aardig wat bedrijfsfeesten meegemaakt en op elk bedrijfsfeest zien wij merkwaardige dingen. Niet altijd negatief hoor, zeker ook positief. Daarom delen we graag onze tips met u, zodat u een onvergetelijk bedrijfsfeest kunt organiseren. 

Catering

Eerlijk is eerlijk, iedereen houdt van eten. Of er nu lekkere borrelhapjes of een buffet geserveerd wordt, het wordt hoe dan ook gewaardeerd door uw personeel. Dan kunt u denken: “Ik heb daar helemaal geen tijd voor”, maar gelukkig zijn er tal van cateringbedrijven die voor u en uw personeel de lekkerste gerechten kan klaarmaken. Belangrijk is wel om na te denken wat voor buffet u wilt serveren. Kies bijvoorbeeld voor een warm buffet met een Italiaans tintje, of serveer een koud buffet met koude pasta’s en salades. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook. Wel is het belangrijk om de gerechten op de juiste temperatuur te serveren. Vraag bijvoorbeeld na of het cateringbedrijf voor de warme gerechten een chafing dish ter beschikking kan stellen, of dat u deze zelf moet huren. Hiermee houdt u de gerechten goed warm. Houd ook rekening met eventuele allergieën van uw personeel. Stuur bijvoorbeeld een mail rond waarin u vraagt of er mensen zijn met allergieën, zodat u ook voor hen een lekker gerecht kunt serveren.   

Locatie

De locatie om een bedrijfsfeest te organiseren is ook niet geheel onbelangrijk. Er zijn twee opties; op het bedrijventerrein zelf of ergens op locatie. Als u de ruimte niet heeft om het bedrijfsfeest op uw eigen terrein te organiseren, dan bent u natuurlijk genoodzaakt om een locatie te huren. Houdt er dan wel rekening mee dat de locatie makkelijk aan te rijden is met de auto, fiets of het openbaar vervoer. Niet al uw personeel zal natuurlijk met de auto komen, omdat ze wellicht ook een drankje willen drinken. Als de locatie mijlenver weg is, is dit niet heel praktisch.

Het programma

Een bedrijfsfeest zal niet van de grond komen zonder een goed programma in elkaar te zetten. Doe daarom een klein onderzoek onder uw personeel. Wat zijn hun wensen en wat mag er echt niet ontbreken op het bedrijfsfeest? Na deze brainstormsessie kun je een programma opstellen wat je kunt vergelijken met een soort draaiboek. Hoe laat wordt uw personeel verwacht? Hoe laat begint het entertainment? Wat staat er op het menu? Maar ook zaken als contactgegevens met partijen waarmee u samenwerkt zijn handig om op te nemen in het programma, zodat u deze snel bij de hand heeft als u ze tijdens het bedrijfsfeest nodig heeft. 

Uitnodigingen versturen

Als alles tot in de puntjes geregeld is, wordt het tijd om uw personeel een uitnodiging te versturen. Organiseert u een bedrijfsfeest met thema? Vermeld de dresscode dan in de uitnodiging. Vergeet natuurlijk ook niet om zaken als de tijd, datum, locatie te vermelden in de uitnodiging. Zijn de partners van uw personeel ook uitgenodigd? Laat dit dan ook weten in de uitnodiging. 

We hopen dat u wat kunt met onze bedrijfsfeest organiseren tips!