4 goede bespaartips voor iedere ondernemer

Stap over

Regelmatig wisselen van energieleverancier kan een grote besparing zijn. Zo hebben veel energiemaatschappijen mooie welkom deals voor nieuwe klanten. De energierekening blijft een hoge kostenpost binnen het bedrijf. Op deze manier is het mogelijk om de kosten een beetje te drukken. Blijf dus niet te lang bij dezelfde energieleverancier maar kijk elk jaar of je ergens anders niet beter af bent.

Alles in 1 pakket

Heb jij telefonie, internet bij aparte maatschappijen lopen? Dan is vaak een alles in 1 pakket goedkoper dan beide apart af te rekenen. Dit geldt niet alleen voor de consumentenmarkt maar ook voor de zakelijke markt. De providers bieden dit soort pakketten aan voor grote bedrijven, mkb-bedrijf en zzp’ers. Door de verschillende abonnementen te bundelen in één pakket kan je besparing aanzienlijk oplopen. 

Kijk naar interne oplossingen

Besteed jij veel uit en maak je daardoor hoge kosten? Kijk eens naar interne oplossingen. Bijvoorbeeld is die fotograaf echt nodig, of kan je dit intern goed op lossen door zelf foto’s te maken van je producten. Dit is slechts een voorbeeld maar op deze manier kan jij veel besparen. Geen externe opdrachten meer geven, maar besparen door ze intern op te lossen. Hetzelfde geldt voor nieuwe mensen aannemen, is deze functie niet door wat geschuif in uren intern op te lossen. Betreft het een lastige functie met een ingewikkeld takenpakket, dan is het verstandig om verder te kijken. Kies dan voor het werken met freelancers in plaats van een nieuw persoon in dienst te nemen. Freelancers hebben de ervaring van professionals, zonder de vaste kosten die een werknemer met zich zou meebrengen.

Check je bank

Weet jij wat jouw maandelijkse bankkosten zijn? Tussen de banken kunnen enorme verschillen zitten in de kosten die zij hanteren. Vaak zitten servicekosten inbegrepen, terwijl je dit helemaal niet gebruikt of nodig hebt bij je huidige bank. Overstappen van bank kan een besparing opleveren van een paar tientjes in de maand, en dat is toch al snel een besparing van een paar honderd euro in een jaar. Belangrijk is wel dat je op tijd aangeeft dat je van bank bent geswitcht. Bij je huidige klanten, energiemaatschappijen of andere abonnementsvormen. Dit zorgt ervoor dat de overstap soepel verloopt.

Maak alles overzichtelijk

Het is geen directe besparingstips maar kan er wel aan bijdragen. Door alles overzichtelijk te maken zie jij waar het geld naar toe gaat en wat je grootste kostenposten zijn. Op deze manier kan je gaan bezuinigen of schrappen van kosten.