Zo maak je jouw bedrijf een stuk veiliger

Veiligheid voorop! En dat geldt zeker wanneer je aan het werk bent. Het komt iets te vaak voor dat bedrijven niet veilig zijn. Denk hierbij aan brand en diefstal gevaar. Dit is natuurlijk een nachtmerrie voor elke ondernemer. Met een veilige omgeving voelt het personeel zich prettig en je houdt de voorraad veilig.

Bliksem

Laten we het hebben over bliksemschade. Als je pand niet goed is beveiligd tegen bliksemschade dan kan dit hoog in de kosten oplopen, maar dat is misschien het minst belangrijk als je het vergelijkt met de veiligheid van jezelf en de personeelsleden. Zorg daarom voor een potentaal vereffening. Dit is zeer belangrijk voor de veiligheid van het pand, jezelf en de omgeving. 

Brandveiligheid

Om brand te voorkomen is het belangrijk dat iedereen zijn of haar computer uit zet aan het einde van de dag. Verder is het belangrijk om de C.V. een paar keer per jaar goed te laten schoonmaken en te controleren. Zorg er verder voor dat er geen gevaarlijke of licht ontvlambare stoffen aanwezig zijn of berg ze op in een speciale ruimte. 

Er wordt tegenwoordig vaak brand gesticht, om brandstichting te voorkomen raden we aan om schrik verlichting rond het pand te plaatsen. Voorkom dat er geen afval of materiaal tegen het bedrijfspand aan staat.. 

Inbraak voorkomen

Veel kantoren hebben apparatuur staan van duizenden euro’s. Dit is vaak een prooi voor inbrekers. Dit komt doordat inbrekers weten dat er in de avond niemand aanwezig is op kantoor. Zorg daarom voor een goede camerabewaking die 24 uur per dag en 7 dagen in de week alles goed in de gaten houdt. Wanneer je inbrekers helemaal slim af wilt zijn, kies dan voor een meldkamer die het camerasysteem in de gaten houdt. 

Digitale veiligheid

Bedrijven worden steeds moderner en werken daardoor vaker digitaal. Alles wordt online gedeeld en er wordt online samengewerkt. Hierdoor is er veel informatie digitaal actief. Maar de digitale wereld heeft ook zo zijn nadelen. Er kleven namelijk behoorlijk wat risico’s vast aan digitaal werken. Het is daarom verstandig om genoeg tijd en energie te steken in de digitale veiligheid van je bedrijf. Wees er zeker van dat al je online informatie digitaal beschermd is tegen cyberaanvallen. 

Maak regelmatig back-ups van je data en sla dit op verschillende manieren en systemen op. Hierdoor is je data beschermd wanneer er brand ontstaat of wanneer er ingebroken wordt. Zorg er verder voor dat alle klant gegevens zoals adressen en mails zijn versleuteld. Dit is een systeem waarbij je data onleesbaar opslaat en dat alleen met een code leesbaar wordt. 

Dit waren onze tips voor een veiliger bedrijf. Wij wensen je veel succes met (veilig) ondernemen.