Waar moet een goede kantoorruimte aan voldoen?

Ben je op zoek naar een nieuwe kantoorruimte? Of wil je jouw huidige kantoor opnieuw inrichten, maar ben je benieuwd waar een goede kantoorruimte eigenlijk aan moet voldoen? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Zelf ben ik onlangs een kantoorruimte in Alphen gaan huren en tijdens mijn zoektocht merkte ik dat er toch wel een hoop punten zijn waar je op moet letten tijdens het bezichtigen van nieuwe ruimtes. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik de enige ben en daarom heb ik een lijst opgesteld met alle punten waar je op moet letten waar een goede kantoorruimte aan moet voldoen. 

Voldoende daglicht

Dit vind ik zelf een heel belangrijk punt in een kantoorruimte. Zeker in de donkere wintermaanden is het fijn om overdag toch een beetje daglicht mee te kunnen pakken. Ook is het belangrijk dat je hier en daar een raam open kunt zetten, zodat er af en toe wat frisse lucht naar binnen kan komen. Voor sommige mensen zijn ramen juist een afleiding, maar persoonlijk zie ik dat niet op die manier. Ik heb een kantoorbaan, dus het is heel belangrijk voor mijn ogen dat ik af en toe niet naar het beeldscherm kijk. Doordat mijn kantoorruimte ramen heeft, kan ik even lekker naar buiten staren om zo mijn ogen van het beeldscherm af te houden. Daarna ben ik juist weer gefocust en meer geconcentreerd op mijn werk. 

Het is natuurlijk geen ramp als er geen kitchenette of keuken in het gebouw aanwezig is, maar het maakt het toch een stukje makkelijker om je lunch klaar te maken. Meestal deel je de keuken met medehuurders, zeker wanneer je een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw huurt. Voor mij is dat geen probleem, al moet je vaak niet vergeten om het eten in de koelkast te stickeren met jouw naam erop. 

Hygiëne

Wat ik ook zeer belangrijk vind, is de hygiëne binnen het gebouw. Ik huur namelijk een kantoorruimte in een bedrijfsverzamelgebouw en deel daarom bepaalde faciliteiten met mijn medehuurders. Zeker als je klanten op kantoor ontvangt, maar natuurlijk ook voor jezelf, is het belangrijk dat gezamenlijke ruimtes zoals de toiletten, keuken etc. regelmatig schoon gemaakt worden. 

Het contact met de eigenaar

Tot slot vind ik het ook heel belangrijk dat de eigenaar goed te bereiken is bij calamiteiten. Stel dat de verwarming er in de winter mee ophoudt.. Ik zou er niet aan moeten denken om weken in een koude ruimte te moeten werken, omdat de eigenaar van het pand het niet wil oplossen. Nee, mij niet gezien. 

Succes!

Ik hoop dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel en wens je natuurlijk veel succes bij het vinden van een goede kantoorruimte!