Hoe maak je een werkplek corona proof?

Voorlopig is 2020 een bewogen jaar. Corona heeft voor veel bedrijven roet in het eten gegooid dat hebben we geweten ook. Gelukkig is de tijd van versoepeling aanstaande, dus hoog tijd om ons voor te bereiden op het post-corona tijdperk. Hoe zorg je ervoor dat een werkplek na de versoepeling veilig genoeg is om weer te werken op kantoor? Wij geven een aantal praktische tips.

1. Begin stapsgewijs

Het zal in het begin voor ieder bedrijf wennen zijn om in deze omstandigheden te werken op kantoor. Om te voorkomen dat we een volgende piek in besmettingen krijgen, is het belangrijk dat het ook op de werkvloer veilig genoeg is om te werken. Het is hiervoor belangrijk dat je niet te hard van stapel loopt. Staat jouw werkvloer het niet toe om met z’n allen te werken en de huidige maatregelen te handhaven? Begin dan met het werken in ploegen. Zo bied je iedereen de mogelijkheid om toch weer lekker op kantoor te werken, zonder dat het direct te druk wordt. Als er veel animo is om weer te beginnen met werken, maar er eigenlijk te weinig plek is, kun je met spatschermen eventueel ook meer werkplekken creëren.

2. Zorg voor voldoende desinfectiemiddelen

Zeker nu iedereen weer meer naar buiten gaat en dus ook meer contacten heeft, is het belangrijk dat iedereen goed blijft ontsmetten. Zorg dat er op iedere werkplek een fles desinfecterende handgel te vinden is, zodat iedereen zich op elk moment kan ontsmetten. Zorg bij de sanitaire voorzieningen en in de keuken voldoende papieren handdoekjes aanwezig zijn, aangezien katoenen handdoeken en gastendoekjes altijd wel sporen van bacteriën bevatten. Papieren handdoekjes beperken dit risico tot een minimum, omdat iedereen zijn of haar doekjes direct na gebruik weggooien.

3. Stel je flexibel op als werkgever

Tot slot is het als werkgever ook belangrijk om je flexibel op te stellen naar je medewerkers. Zo zal niet iedereen staan te springen om weer direct met zn allen op kantoor te zitten. Als er medewerkers met een lastige thuissituatie of familiesituatie zitten, vinden zij het een prettiger idee om nog even vanuit huis te werken. Inmiddels is iedereen gewend om vanuit huis te werken, dus stel je als werkgever ook flexibel op om je werknemers hierin tegemoet te komen. Zo zorg je voor een hogere werknemerstevredenheid die uiteindelijk ook weer leidt tot een hogere productiviteit van je werknemers.