3 onmisbare software programma’s voor ieder bedrijf

Daar waar een website een aantal jaar geleden al vooruitstrevend is, is dat de laatste jaren weer helemaal veranderd. Het hebben van een website is tegenwoordig een must in plaats van een pluspunt. In plaats daarvan zijn software programma’s tegenwoordig aan een opmars bezig. Niet iets waar jouw klanten wat aan hebben, maar voor jou als ondernemer zijn er inmiddels een aantal onmisbare software programma’s. Wij geven je er 3.

1. Boekhoudsoftware

Ieder bedrijf bestaat met hetzelfde doel: winst maken. Om tot je daadwerkelijke winst te komen moet je eerst al jouw kosten en uitgaven nog van elkaar aftrekken. Dit wordt gedaan met boekhoudsoftware. Uiteraard kun je dit ook handmatig doen, maar als jouw bedrijf goed loopt heb je hier waarschijnlijk niet veel tijd voor over. Met geschikte boekhoudsoftware wordt het inboeken van facturen een stuk makkelijker gemaakt. Hierdoor bespaar je op jaarbasis al snel enkele werkweken. Deze tijd kun jij voortaan gebruiken voor waar jij graag mee bezig bent, namelijk ondernemen en verkopen.

2. Vlootbeheer software

Als jij een wat groter bedrijf met meerdere werknemers hebt, is de kans groot dat je ook een wagenpark hebt voor klantafspraken. Je wilt immers representatief voor de dag komen. Hoe groter het wagenpark van je bedrijf, hoe meer tijd het kost om dit goed te managen. Inmiddels weet je wel dat tijd geld kost. Met vlootbeheer software wordt het beheer van jouw wagenpark een stuk makkelijker gemaakt. Je hebt altijd real time inzicht in jouw wagens en krijgt op tijd meldingen wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Nooit meer achterstallig onderhoud dus! Bovendien bespaar je flink wat tijd met het inplannen van wagens, waardoor je wederom meer tijd overhoudt voor zaken waar jouw passie ligt.

3. Content Management System

Online is de laatste jaren steeds groter geworden. Of het nu gaat om direct je producten te verkopen of om klanten naar je bedrijf te trekken. Jouw website is daarmee voor veel klanten het eerste contact dat ze hebben met jouw bedrijf. Aangezien je maar 1x een eerste indruk kunt achterlaten is het belangrijk dat jouw website representatief is voor jouw bedrijf. Om te zorgen dat je jouw website snel en zonder te veel gedoe kunt bijwerken is een eenvoudig CMS onmisbaar. Denk hierbij aan een systeem als WordPress, waar je tegenwoordig een stuk meer mee kunt dan alleen bloggen.