Wat doet een boekhouder in Rotterdam?

Je bent zojuist gestart met een nieuwe onderneming in Rotterdam. Vol goede moed en energie ga je aan de slag om plannen te maken, potentiƫle klanten binnen te halen en alle andere zaken die komen kijken bij een nieuwe onderneming. Als startend ondernemer komt er veel op je af en meer dan je misschien van tevoren bedacht had. De belangrijkste les die je dan leert is dat je (helaas) niet alles zelf kan doen. Een van de taken die je maar beter kan uitbesteden is je administratie. Lees in dit artikel hoe je een maatschappelijke verantwoordelijke ondernemende boekhouder Rotterdam vindt. Lees snel verder!

Voordelen administratie Rotterdam

Een van de voordelen van je administratie Rotterdam is dat je een partij hebt die je helpt met bepaalde zaken onthouden en invullen. We hebben het dan over zaken als de btw aangifte, aangifte loonheffingen of vennootschapsbelasting. Klinken al die termen als abracadabra in de oren? Des te meer reden om een boekhouder Rotterdam te nemen dus. Een boekhouder zorgt ervoor dat al je fiscale zaken op tijd zijn afgehandeld en zo voorkom je onnodige boetes en naheffingen.

Nog meer voordelen

Een van de zaken die een boekhouder bijhoudt zijn de afschrijvingen. Heb je een bedrijfsmiddel aangeschaft? Bedrijfsmiddel is trouwens gewoon een sjiek woord voor een auto of machine. Maar als je dus een bedrijfsmiddel hebt gekocht van meer dan 450,- dan moet je elk jaar een bepaalde afschrijving daarover doen. Hoeveel? Dat lost de boekhouder dus voor je op!

Belasting terug krijgen

De boekhouder zorgt er niet alleen voor dat je zo min mogelijk belasting hoeft te betalen, de boekhouder kan er ook voor zorgen dat je geld terug krijgt. Er zijn, zeker voor startende ondernemers, namelijk best een hoop aftrekposten waar je gebruik van kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zaken als de zelfstandigenaftrek, de startersaftrek en de deelnemingsvrijstelling. Dat klinkt allemaal ingewikkeld voor de ondernemer die gewoon wilt ondernemen, maar is gesneden koek voor een ervaren boekhouder.

Concluderend

Er zijn zoveel voordelen aan het nemen van een goede boekhouder in Rotterdam dat dit eigenlijk een te klein stuk is om alles te kunnen benoemen. Maar als je nog niet overtuigd bent, bedenk dan het volgende. Een boekhouder zorgt ervoor dat jij tijd hebt om te doen waar je goed bent, namelijk ondernemen. En dan kan een boekhouder doen waar hij goed in is. Namelijk ervoor zorgen dat jouw geld goed besteed wordt.