Technische specificaties van de Peugeot 107

Als je op zoek bent naar een compacte, zuinige auto met stijl en comfort, dan is de Peugeot 107 misschien wel iets voor jou. Maar voordat je een Peugeot 107 koopt, wil je natuurlijk weten welke technische specificaties deze auto heeft. In dit blog zullen we daarom de belangrijkste technische specificaties van de Peugeot 107 bespreken.

Radio en audio

De Peugeot 107 is uitgerust met een radio/CD-speler met 2 luidsprekers. Sommige modellen hebben ook een aux-ingang, zodat je je eigen muziek kunt afspelen vanaf een mp3-speler of smartphone. De geluidskwaliteit van de Peugeot 107 radio is redelijk goed, maar als je een muziekliefhebber bent, is het misschien de moeite waard om te investeren in een upgrade van het audiosysteem.

Motor en prestaties

De Peugeot 107 wordt aangedreven door een 1,0-liter benzinemotor die 68 pk levert. Hierdoor accelereert de auto van 0 naar 100 km/u in 14,2 seconden en heeft hij een maximumsnelheid van 157 km/u. De Peugeot 107 is een zuinige auto met een gemiddeld brandstofverbruik van 4,5 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van slechts 103 g/km. Dit betekent dat de Peugeot 107 in de lage bijtellingscategorie van 14% valt, wat voordelig is voor zakelijke rijders.

Transmissie

De Peugeot 107 is verkrijgbaar met een handgeschakelde 5-versnellingsbak of een semi-automatische transmissie met 5 versnellingen. De semi-automatische transmissie, ook wel bekend als de “2-tronic” transmissie, maakt gebruik van een elektronisch gestuurd koppelingsmechanisme dat het schakelen vergemakkelijkt. Het schakelen gaat soepel en snel, wat het rijden in stedelijke gebieden aangenamer maakt.

Ophanging en remmen

De Peugeot 107 heeft een voorwielophanging met MacPherson-veerpoten en een torsie-as achterwielophanging. Dit zorgt voor een comfortabele en stabiele rijervaring. De auto heeft ook schijfremmen aan de voorkant en trommelremmen aan de achterkant, waardoor de remprestaties goed zijn en de auto snel tot stilstand wordt gebracht.

Stuurinrichting en wendbaarheid

De Peugeot 107 heeft een elektromechanische stuurbekrachtiging die licht en responsief is. Hierdoor manoeuvreert de auto gemakkelijk in smalle straten en parkeerplaatsen. De draaicirkel van de Peugeot 107 is slechts 9,5 meter, wat hem tot een van de meest wendbare auto’s in zijn klasse maakt.

Brandstofverbruik

Een belangrijk aspect om in gedachten te houden bij het kopen van een auto is het brandstofverbruik. De Peugeot 107 is een zuinige auto die gemiddeld ongeveer 4,5 liter benzine per 100 kilometer verbruikt. Dit maakt de Peugeot 107 een aantrekkelijke keuze voor mensen die veel rijden en zuinigheid hoog in het vaandel hebben. Bovendien heeft de Peugeot 107 een relatief kleine brandstoftank van 35 liter, wat betekent dat de kosten voor een volle tank relatief laag zijn. Het brandstofverbruik van de Peugeot 107 maakt het een kostenefficiënte keuze voor dagelijks gebruik en lange afstanden.