Je tuin upgraden doe je zo

Een mooie tuin wie wilt dat nou niet? Een tuin biedt de mogelijkheid om even heerlijk te genieten, te dineren of te werken. De meeste mensen genieten alleen van hun tuin in de zomer. Hieronder lees je hoe jij je tuin upgrade om er altijd van te genieten. 

Wind

Er is niks vervelender dan wind in je tuin. Een horeca terrasscherm biedt daar de ultieme oplossing voor. 

Tuinverlichting

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van je tuin, ook in de avond. Met mooie en goede tuinverlichting is dit mogelijk. Ga voor mooie tuin lantaarns en fakkels die draaien op zonne-energie. Zo ben je nog duurzaam bezig ook. 

Tuinaccessoires

Er is niks fijners dan je tuin opleuken met mooie accessoires. De tuin wordt hierdoor in één klap een stuk gezelliger. Er zijn talloze accessoires beschikbaar, denk hierbij aan zitkussens, decoratie ladders, muurdecoratie, standbeeldjes en fonteintjes. 

Tuinspiegels

Heb je een niet al te grote tuin? Plaats dan een spiegel in je tuin. Hierdoor oogt je tuin een stuk groter. 

Bloemen en planten

Wanneer we het over tuinen hebben dan kunnen bloemen en planten natuurlijk niet ontbreken. Bloemen en planten maken of breken je tuin. Hierbij is er de keuze om zelf bloemen te planten of om kant-en-klare bloemen te kopen. 

Creëer schaduw plekken

De zon is natuurlijk heerlijk, maar niet echt gezond. Het is daarom belangrijk om bepaalde schaduw plekken in je tuin te creëren. Schaduwen creëer je door een zonnescherm of een parasol te plaatsen. 

Een mooie barbecue

Het bezitten van een mooie barbecue zorgt er niet alleen voor dat je een mooie eyecatcher hebt in je tuin het is ook nog eens erg praktisch. Er zijn diverse barbecues aanwezig, denk aan elektrische barbecues, houtskoolbarbecues zoals een Kamado, een Big Green Egg of een Weber. 

Moestuin

Wil je wat extra groen in je tuin? Creëer dan een moestuin in je tuin. Met een moestuin kweek je je eigen groente en fruit, wat natuurlijk erg handig is. Voor een moestuin heb je niet erg veel ruimte nodig. Je bepaalt zelf hoe groot je jouw moestuin maakt. Plaats bij elk plantje een kaartje zodat je niet vergeet om welke groente of fruit plant het gaat.

Nog meer sfeer

De puntjes op de i

Nu we de meeste zaken hebben gehad om je tuin te upgraden is het tijd om het af te maken. Schaf een goede buitenspeaker aan zodat je wat muziek hebt in je tuin. Muziek in je tuin zorgt voor net iets meer sfeer en warmte in je tuin. Let hierbij wel op dat je jouw buren niet tot last bent.