Glasbewassing: zorg voor een representatieve uitstraling van jouw pand

Het schoonmaken van de ramen is een klusje dat regelmatig terugkomt. Ramen zullen altijd na een tijdje weer vies worden door weersomstandigheden, stof en ander vuil dat blijft plakken. Schone ramen kunnen echter bijdragen aan de representatie van een woning of kantoorpand en het is fijn om in een schone ruimte binnen te komen. Glazen wassen kan helaas wel een flinke klus zijn, vooral als er sprake is van grote ramen of ramen die zich in kantoren bevinden. Kies daarom voor het inschakelen van een bedrijf dat aan glasbewassing doet om deze klus te klaren!

Schone ramen thuis

Thuis kiezen mensen er vaak zelf voor om hun ramen te lappen. Dit is logisch, aangezien de ramen vaak kleiner zijn en makkelijk te bereiken zijn. Toch kan de taak nog aardig lang duren en flink wat lichamelijke inspanning vereisen. Daarnaast heeft niet iedereen de tijd om de ramen een grondige schoonmaakbeurt te geven. Hier kan een glazenwasser alsnog van pas komen.
Ook flats maken gebruik van professionele glasbewassing, voornamelijk omdat de ramen van appartementen zich hoog bevinden en er simpelweg teveel ramen zijn om zelf te wassen. Woningen profiteren voornamelijk van ervaren glazenwassers omdat zij weten waar zij mee bezig zijn. Ramen worden stralend schoon, wat de gehele kamer een frisser, lichter en opener gevoel kan geven.
Let er wel op dat glasbewassing in sommige gevallen alleen gedaan wordt indien je complex aangesloten is bij een Vereniging van Eigenaars (VvE) en de glazenwasser deze VvE als klant heeft. Informeer daarom bij je VvE voor glasbewassing.

Glasbewassing voor bedrijven

Voor bedrijven is professionele glasbewassing nét iets meer van belang dan voor normale woningen. Bedrijfspanden dienen namelijk als een visitekaartje voor klanten en potentiële nieuwe werknemers. Daarom is het extra belangrijk dat de kantoorruimtes er schoon en verzorgd uitzien, om zo een goede indruk achter te laten bij bezoekers.
Ook bedrijfspanden kunnen groot zijn en veel ramen hebben. Het is onredelijk om te verwachten van werknemers en werkgevers om de taak van ramen wassen op te pakken. Dit is de voornaamste reden dat veel pandeigenaren regelmatig een ervaren schoonmaakbedrijf inhuren.

Professionaliteit

Professionele glazenwassers die gespecialiseerd zijn in glazenwassen bij grote, hoge gebouwen, weten hoe zij dit op een veilige manier kunnen doen. Zo maken zij gebruik van hoogwerkers en touwen om de kans op ongelukken te verkleinen. Ook zijn zij in het bezit van telescoopstelen, waarmee zij hoge ramen kunnen wassen zonder hiervoor omhoog te moeten klimmen. Glazen worden gegarandeerd grondig schoongemaakt wanneer er een ervaren schoonmaakbedrijf ingeschakeld wordt.

Verhoogde pandwaarde door schone ramen

Bij het verkopen van een pand komen veel aandachtspunten kijken. Zo moet het pand natuurlijk in goede staat zijn, bijvoorbeeld zonder lekkages, kapotte vloeren en slecht werkende leidingen, maar is het ook van belang dat de ruimtes tijdens bezichtigingen schoon en fris zijn. Kopers krijgen een goede indruk en het pand wordt goed gerepresenteerd.
Schone ramen dragen bij aan deze uitstekende representatie. Daarnaast kan de pandwaarde aanzienlijk stijgen, simpelweg door het zorgen voor een goede hygiëne. Dit geldt voor zowel woningen als bedrijfspanden, mits de mate van hygiëne duidelijk te onderscheiden is van een doorsnee schoonmaakbeurt. Glasbewassing door specialisten kan dit verschil maken.