4 criteria bij het uitkiezen van de beste vulpen

De vulpen: sommige mensen zweren erbij en anderen schrijven liever met een potlood of een balpen. Toch worden er schitterende varianten van deze pen gemaakt en is het een schrijfinstrument dat natuurlijk al erg lang wordt gebruikt voor het schrijven van allerlei materiaal. Vandaag de dag schrijven we aanzienlijk minder, maar worden er nog steeds vulpennen gekocht door liefhebbers. Als jij een nieuwe vulpen uit wilt kiezen, dan zijn er een aantal belangrijke punten waarop je moet letten. Op die manier schaf je een pen aan die exact past bij jouw schrijfstijl, je smaak en je benodigdheden.

De nib van de vulpen

Het belangrijkste criterium bij het uitkiezen van een vulpen is welke nib je kiest. De nib is de penpunt en deze moet aansluiten bij hoe je schrijft en wat je lekker vindt schrijven. Er worden verschillende soorten penpunten aangeboden. Zo zijn er extra fijne, fijne, medium en brede penpunten. Een fijne punt is beter als je een klein handschrift hebt en brede punten zijn ideaal bij het schrijven van grote letters. Ook als je gewend bent om snel te schrijven is een brede punt beter, want deze geeft meer inkt af. Behalve de afmetingen van punt van de pen zijn er ook flexibele en niet flexibele pennen en afgeronde- en platte punten.

De prijs

Uiteraard is de prijs ook een belangrijke factor bij het uitkiezen van een vulpen. Je kunt deze al vrij goedkoop krijgen, maar er bestaan ook varianten van duizenden euro’s. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het materiaal van de penpunt. Dit is meestal staal, maar ze worden ook gemaakt van goud of andere duurdere materialen. Daarnaast is er het ontwerp en het materiaal van het omhulsel wat de prijs doet stijgen. Het is niet automatisch zo dat je vulpen van betere kwaliteit is als deze duurder wordt. De prijs wordt bepaald door de oplage, het design en het materiaalgebruik van de pen.

Het ontwerp

Er bestaan hele simpele vulpennen die van plastic worden gemaakt en die alleen in verschillende kleuren of met een andere opdruk worden uitgegeven. Daarnaast worden er ook designer vulpennen gemaakt door kunstenaars, bekende fabrikanten en zelfs beroemdheden. Deze designer pennen zijn duurder, omdat er een naam aan gehangen kan worden. Wil je indruk maken met je pen, dan is dat dus een goede manier om dat te doen. De Montblanc pen is er eentje waar je zeker indruk mee kan maken. Voor iedereen die liever wat minder geld uitgeeft aan een pen zijn goedkopere modellen ook prima opties.

De capaciteit voor de inkt

Een vulpen met een grotere inktcapaciteit kan langer achter elkaar worden gebruikt. Net als dat je de tank van auto’s met weinig inhoud vaker moet vullen, is dat bij deze pen ook zo. Als je de pen veel gebruikt, dan is het misschien beter om voor een grotere inktcapaciteit te kiezen. Gebruik je de pen niet veel, dan heb je aan een kleiner reservoir voldoende.

Een goede specialist helpt je bij het uitzoeken van de beste vulpen voor jouw budget, schrijfgedrag, smaak, behoeften en benodigdheden. Ga goed voorbereid naar de winkel en je vindt vast een pen waar je vele jaren plezier van zal hebben.